Beluister de Emotie Meesters Podcast

De Emotie Meesters podcast is voor de zelfbewuste mens, ouder, therapeut, trainer, ondernemer, kortom iedereen die op een doelgerichte manier het gesprek met emoties wenst aan te gaan.

We nemen je mee in een quest op zoek naar het antwoord op de vraag, daadwerkelijk meester worden over mijn emoties, hoe doe ik dat? Hiervoor spreken Martin Springvloed en Niels Hoogenstrijd met door de wol geverfde ervaringsdeskundige, auteurs, trainers en therapeuten. Allen gepokt en gemazeld in de praktijk. De meest recente aflevering kun je direct hieronder beluisteren of via je Spotify en Apple podcast.

 

Napoleon Hill geloofde in de kracht van samenwerking en afhankelijkheid van anderen voor ware kracht en succes. Zijn filosofie laat zien hoe liefde ons helpt de barrières van egoïsme te doorbreken en een rijker leven te leiden.

Groeisessie #7 is het vervolg op groeisessie #6 in een drieluik over liefde. We duiken diep in deze fascinerende emotie. Of je nu wordt aangetrokken door de zoetheid ervan of sceptisch bent over de uiting ervan, één ding is zeker: liefde beweegt ons allemaal.

Ben jij coach of werk je met mensen en emoties?

Speciaal voor jou 20% korting

Gebruik de Emotie Meesters kaartenset en help cliënten om negatieve patronen te doorbreken voor meer zelfontwikkeling en groei. Onze kaartenset is speciaal ontwikkeld zodat mensen echt de verdieping met zichzelf aan kunnen gaan.

Je krijgt tijdelijk 20% korting op de Emotie Meesters kaartenset gebruik kortingscode GEZONDHEID in de checkout.

 

Niels Hoogenstrijd gaat deze aflevering in gesprek met Timo Hans, auteur van het boek “Stress is een kunst”. Timo vertelt openhartig over zijn jeugd waar hij gepest werd en last had van stotteren. Deze “stressfactoren” hebben hem gevormd tot iemand die nu juist durft op te vallen en zonder over zijn woorden te struikelen docent en spreker is voor grote groepen mensen.

Zijn boodschap is dan ook: Stress is bevorderlijk voor groei. Dat niet alleen, het is noodzakelijk voor groei. Onder andere gesteund door het hormoon DHEA, dat vrijkomt bij deze mindset en de negatieve effecten van cortisol wegneemt.

 

Ruurd overleefde het surfdrama in Scheveningen op 11 mei 2020 ter nauwe nood. In deze aflevering verteld hij zijn verhaal, een reconstructie van hoe hij in het verstikkende schuim terecht kwam, hoe hij zichzelf daarvan in veiligheid wist te brengen en hoe hij uiteindelijk gered werd. Drie vrienden en nog twee andere surfers overleefden het niet.

We gaan in op de emoties die hij heeft ervaren in het water, maar ook daarna. Want hoe ga je om als enige overlevende van zo’n ramp? Ruurd vertelt hoe hij zijn proces voor hem is geweest, nu 3,5 jaar later.

 

Hoe krijgen we onze 7 diafragma’s boven elkaar uitgelijnd en waar zitten onze stresscontainers? In podcast #18 krijgen we een compleet beeld van het lichaam en emoties met fysio-, manueel therapeut Tim Binkhorst. Hij ontwikkelde de FlowBreathe methode. Houding, lymfe, adem, trauma, de nervus vagus en emoties. Niks staat los, alles heeft met elkaar te maken. Zo verpakt Tim al zijn kennis in één alles omvattende visie om optimaal in Flow te komen.

 

In deze Valentijns-groeisessie van Emotie Meesters duiken we diep in de essentie van liefde. Met inzichten van o.a. John Welwood en de poëzie van Paulo Coelho verkennen we liefde’s kracht, schaduwkanten en de complexiteit van menselijke relaties. Deze aflevering belicht de uitdagingen en vreugden van liefde, de strijd van het liefdeloze hart en hoe liefde ons kan leiden naar persoonlijke groei en diepere verbindingen.

 

Bewegingswetenschapper en ademspecialist Rüben Spapens neemt ons mee in een deepdive in ons lichaam. Wat gebeurt er precies in ons lichaam wanneer we een ademoefening uitvoeren? Waarom komen emoties makkelijker naar boven? En hoe ademen we nu optimaal voor een gezond leven? Al deze vragen komen langs in deze podcast en weet je straks tot in de puntjes hoe jij ook lekker kunt ademen!

 

In deze aflevering spreekt Martin met Marinka Janssen. Marinka is ergotherapeut en werkt al jaren met sensorische integratie. Samen met Elisabeth Bakker ontwikkelde zij het ASSIT protocol en hebben zij verder gewerkt aan de ontwikkeling en onderbouwing van hiervan.

Inmiddels werkt Marinka al meer dan 10 jaar in haar eigen praktijk, vind er nog continu ontwikkeling plaats in dit betreffende protocol en heeft zij de opleiding hierin verder vormgegeven en is dit inmiddels ook een geaccrediteerde training voor fysio en oefentherapeuten.

 

In groeisessie #5 duiken we diep in de wereld van eenzaamheid. We ontwarren de complexiteit van dit gevoel en onderzoeken hoe het, door de eeuwen heen, ons altijd heeft uitgedaagd en geïnspireerd. Van de introspectieve woorden van Desiderius Erasmus tot de wijze inzichten van Kahlil Gibran, we verkennen hoe eenzaamheid een krachtige leermeester kan zijn.

 

In podcast #15 praat Niels Hoogenstrijd, mede-oprichter van Emotie Meesters met Martin Springvloed. Samen duiken ze in het verhaal achter Emotie Meesters en het persoonlijke pad wat hem hier heeft gebracht.

 

Inge Knoope is een sociaal wetenschapper die haar weg vond in persoonlijk werk en nu al jarenlang onderzoek doet naar hoe persoonlijke ontwikkeling essentieel is voor onze gezamenlijke toekomst. Ze nodigt ons uit om onze eigen groei te zien als een cruciale bijdrage aan een betere wereld.

 

Beluister deze inspirerende groeisessie (#4) met Martin Springvloed over kansengelijkheid in het onderwijs. Deze groeisessie is speciaal opgenomen voor de Inspiratiedag van het Albeda College Trajectbureau. Maar zeker ook bestemd voor andere luisteraars die geïnteresseerd zijn in dit topic. Wat voor mogelijkheden liggen er voor docenten en coaches en betrokken leerlingen om omstandigheden te optimaliseren? Hoe kan een verandering in perspectief en bijbehorende emoties zorgen voor het vergroten van het zelfbeschikkingsrecht? Met als ultieme doel natuurlijk het doorlopen van het gehele studietraject. Nog belangrijker, het gevoel van meerwaarde te kunnen zijn in deze maatschappij en daarbij een vervullend leven te leiden.

 

In aflevering #13 van de Emotie Meesters Podcast gaat Martin in gesprek met Susanna Willis. Op 21-jarige leeftijd verhuisde Susanna naar Nederland. Hier volbracht zij haar studie sociologie en werd Universitair docent aan de Erasmus Universiteit. Ondanks haar succes, voelde Susanna dat er iets ontbrak. Haar zoektocht naar vervulling leidde haar naar de wereld van yoga, en in het bijzonder naar de Raja Yoga. Duik mee in Susanna haar verhaal en ontdek hoe ze van haar hobby haar roeping maakte.

 

Beluister de nieuwste rubriek binnen onze podcast; De Emotie Sommelier met Niels Hoogenstrijd. Wanneer jij in veelvoud je emoties weet te onderscheiden van elkaar, zoals een sommelier smaken kan onderscheiden, zal je beter in staat zijn om de juiste actie in te zetten wanneer de verschillende smaken of emoties onbesuisd op je afgevuurd worden. In aflevering #1 staat de volgende vraag centraal; Hoe ontstaan emoties? Luister mee 😉

   

Beluister deze inspirerende groeisessie (#3) met Martin Springvloed over geluk. Wat maakt ons echt gelukkig? En hoe kunnen we dat geluk in ons leven bevorderen? Robert Waldinger, een psychiater die leiding geeft aan de langstlopende studie naar geluk, geeft hier waardevolle informatie over. Het is niet roem of geld dat je gelukkiger maakt. Niet je leefritme, voeding, hoe vaak je sport… maar wat dan wel?

   

Beluister de meest recente podcast aflevering hierboven of via Spotify, Apple Podcast en Soundcloud. Deze week gaat Martin Springvloed in gesprek met Hans Andeweg over hoe het beheren van emoties een belangrijke rol speelt in het uitbalanceren van mens en natuur. Hans zet op een sublieme manier zijn vaardigheden in om een groot scala aan grondbeginselen op gebied van energetisch beheer bijeen te brengen. Luister mee!

   

Beluister deze inspirerende groeisessie (#2) met Martin Springvloed over de kunst van het falen. Veel mensen kampen in mindere of meerdere mate weleens met faalangst, jij misschien ook? Wil je weten waar dit vandaan komt en hoe je ermee om kunt gaan? Luister mee.

   

Nieuwsgierig geworden na het beluisteren van deze aflevering? Wij mogen hoofdstuk 4 van het boek Sportpsychologie door Dr. Frank C. Bakker weggeven, download hier: Sportpsychologie, H4: Emoties en sport.

Het volledige boek kun je hier aanschaffen.